De wereld van DISC

De wereld van DISC

Vertrouwen in elkaar hebben, is de basis van goed kunnen samenwerken. En vertrouwen begint bij elkaar kennen. Wie is die ander? Wie ben ik? Hoe kunnen we samen het beste resultaat bereiken? Hoe zijn we als team echt effectief? Een training met DISC is bij uitstek een manier om elkaar, soms opnieuw, te leren kennen!

De kracht van DISC zit in de eenvoud van het model en tegelijkertijd kan DISC verbinden, is ontwapenend en doeltreffend. DISC maakt gedrags- en communicatiepatronen zichtbaar, is makkelijk te begrijpen (universele taal), een hoog gevalideerd instrument en wijst het ‘labelen’ van mensen ten zeerste af! Elk mens is tenslotte uniek en mag zijn wie hij is.


Het DISC model is niet bedoeld om ‘elkaar in hokjes’ te stoppen: “Ah, jij bent een D en oh, jij bent een C…”. DISC is niet zwart-wit, het gaat om voorkeursstijlen en iedereen kan op verschillende momenten op verschillende manieren reageren. Wel heeft iedereen zo zijn voorkeur en hoe mooi is het als je ‘de ander behandeld zoals de ander graag behandeld wil worden’? Een combinatie van de kleuren of letters geeft nog meer specifieke informatie en ons gedrag wordt daarnaast nog specifieker door de kenmerken tempo oftewel je innerlijke motor (hoog:gericht op verandering en resultaat en laag:rustig en bedachtzaam) en prioriteit oftewel je innerlijke kompas (taakgericht:rationeel en objectief of mensgericht:meelevend en inlevend). Leren elkaar door ‘een DISC-bril’ te bekijken creëert begrip, de ander mag best anders zijn en juist onze verschillen maken dat we elkaar kunnen versterken en aanvullen.

DISC wordt wereldwijd ingezet en dat is niet voor niets. Wil je ook bouwen aan een betere samenwerking, productieve teams, de angel halen uit frustraties en innerlijke conflicten, de communicatie verbeteren, een instrument voor werving- en selectie of loopbaanbegeleiding, verandermanagement en kwaliteitsverbetering? Dan is DISC bij uitstek het instrument dat daarbij kan helpen! 

Building Human Talent gebruikt DISC in coaching, workshops en trainingen en koppelt DISC daarbij aan verbindende communicatie. Kijk het promofilmpje over DISC. Beelden zeggen meer dan woorden.

Video

Nieuwsbrief

Tools

Cases

Referenties

Contact

Vragen? Bel direct naar (0)6 3019 2864 of stuur een mail

Delen