JavaScript is not enabled in your browser.

Van der Hulst Bouwbedrijf uit Lisse genomineerd voor ESF-award 2020

Van der Hulst Bouwbedrijf uit Lisse genomineerd voor ESF-award 2020

Gedurende een periode van circa een jaar zijn de medewerkers van Van Der Hulst Bouwbedrijf begeleid door TNO en Building Human Talent met als doel het vitale vakmanschap in de organisatie te verhogen opdat mensen langer, productief, gezond en betrokken blijven bij het werk.

Effect
Geconcludeerd kon worden dat het programma Vitaal Vakmanschap een positieve invloed heeft gehad. Bij aanvang was er enige sprake van mentale pensionering (demotivering en verlaagde productiviteit), bij afronding bleek dit opgelost en het vitale vakmanschap van medewerkers was bevorderd. Andere positieve factoren die op zijn gevallen waren de stijging van het gevoel belangrijke fysieke en mentale kanten van het werk aan te kunnen, informeel leren tijdens het werk, de richting/ruimte/ruggensteun die medewerkers ervaren vanuit de organisatie en de feedback vanuit de leidinggevenden. De uitdaging is nu om het ‘Vitaal Vakmanschap” levend te houden.
 
Koploper en genomineerd voor ESF-Award 2020
Van Der Hulst Bouwbedrijf was koploper voor de sector Bouw & Infra en heeft met deelname aan dit innovatieproject aangetoond dat Vitaal Vakmanschap ook voor praktisch geschoolden een zeer geschikte methode is om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. De vakjury van de ESF-Award 2020 heeft de wijze waarop met inzet van ESF-subsidie vorm is gegeven aan duurzaam inzetbaarheidsbeleid beloond. Van Der Hulst Bouwbedrijf was een van de 10 genomineerde organisaties die in aanmerking kwam om de ESF-Award 2020 te winnen.

Winnaar?
Van der Hulst Bouwbedrijf heeft de ESF-Award 2020 niet gewonnen, maar wij vinden van wel. Van Der Hulst Bouwbedrijf heeft door deelname aan dit programma zichtbaar gemaakt dat Vitaal Vakmanschap effectief is voor medewerkers die vaak al jong aan de slag gaan in fysiek belastend werk. Een mooi voorbeeld van goed werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 
Het filmpje wat is gemaakt t.b.v. de ESF-Awards 2020 kan je hier terugzien. 

Wil je meer weten over het programma Vitaal vakmanschap en of dit helpend kan zijn in jouw organisatie? Klik dan hier! 

Nieuwsbrief

Referenties

Contact

Vragen? Bel direct naar (0)6 3019 2864 of stuur een mail

Tools