JavaScript is not enabled in your browser.

Investeer in je groei met financiële steun!

Investeer in je groei met financiële steun!

Ben je enthousiast over persoonlijke ontwikkeling en heb je een duwtje in de rug nodig om je doelen te bereiken? De recente veranderingen in belastingaftrek en de STAP-regeling maken zelffinanciering soms een uitdaging. Maar laat dat je niet ontmoedigen! Er bestaan nog steeds verschillende kansen die het ontdekken waard zijn. Als je echt vooruitgang wilt boeken, dan moet je bereid zijn om actie te ondernemen. Dus, waarom niet onderzoeken welke opties er voor jou beschikbaar zijn? 

Hieronder vind je diverse opties die het onderzoeken waard zijn:
 
Financiering vanuit de werkgever
Grote kans dat jij een jaarlijks opleidingsbudget vanuit je werkgever hebt. Bedrijven investeren graag in de ontwikkeling van hun medewerkers. Een slimme zet, want het zorgt ervoor dat personeel gemotiveerd blijft, vaardiger wordt, duurzaam inzetbaar is én het draagt bij aan een goed imago. Neem hiervoor contact op met jouw leidinggevende of HR! 
 
Transitievergoeding
Het transitiebudget is een vergoeding die wordt verstrekt door de werkgever bij onvrijwillig ontslag. In feite heb je als werknemer schade doordat je arbeidsovereenkomst onvrijwillig wordt beëindigd en middels een financiële vergoeding komt jouw werkgever je daarin enigszins tegemoet. Deze vergoeding kan worden ingezet als budget voor scholing, zodat je na ontslag gemakkelijk(er) een nieuwe baan vindt. Neem hierover contact op met de afdeling HR!
 
Kosteloos omscholen via het UWV
Ben je werkzoekend en wil je je omscholen naar een beroep met veel kansen op de arbeidsmarkt? Het UWV stelt een scholingsbudget beschikbaar waar jij misschien wel recht op hebt. Informeer bij je UWV contactpersoon naar jouw mogelijkheden voor een opleiding of training.

Meer informatie!

Heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op via 06-30192864 of 
training@buildinghumantalent.nl. We staan klaar om je te helpen!

In sommige sectoren zijn opleidings- en ontwikkelingsfondsen (O&O-fonds) actief. Opleidings- en ontwikkelingsfondsen bieden dienstverlening en ondersteuning op het gebied van loopbaan, opleiding en ontwikkeling aan werknemers, die onder een bepaalde cao vallen. Vraag jouw werkgever naar de mogelijkheden of check zelf jouw cao! Hieronder wat mogelijkheden.

Scholingsregeling Blik vooruit
Ben je Rijksambtenaar, ben je toe aan een nieuwe rol of baan en werk je 3 jaar of langer in dezelfde functie? Volg dan nu kosteloos een erkende opleiding tot maximaal €1.000,- incl. btw. met de Blik vooruit regeling. Je bepaalt zelf welke cursus of opleiding je wilt gaan doen, zolang deze maar is gericht op het ontwikkelen van je loopbaan binnen of buiten de rijksoverheid.

Meer informatie!
 
Scholingsvouchers metaal en techniek
Elke werknemer in de sector Metaal & Techniek kan een scholingsvoucher van 1500,- aanvragen om zelf te besteden (zelf te bepalen wat je wilt leren) om met plezier aan het werk te blijven in de Metaal & Techniek. De regeling loopt in ieder geval tot 31 maart 2024!

Meer informatie!
 
Persoonlijke trainingstoelage OOM voor mensen werkzaam in de metaalbewerking
OOM vergoedt 50% van de kosten tot een maximum van € 800 waarbij de aanvraag ingediend moet worden door de werkgever. Ben jij werkzaam in de metaalbewerking? Neem dan contact op met jouw leidinggevende of HR!

Meer informatie! 
 
Scholingsvoucher Metaalelectro
Elke werknemer in de Metalektro kan een scholingsvoucher van maximaal € 1.500, - aanvragen, zolang de voorraad strekt en om zelf te besteden (zelf bepalen wat je wilt leren). Je bedrijf moet aangesloten zijn bij opleidingsfonds A&O. En je werkgever moet de cao Metalektro toepassen.

Meer informatie!
 
Werkzaam in Transport of logistiek? Opleidingsbudget tot max. € 3000, -
Iedereen in de sector transport en logistiek kan het opleidingsbudget aanvragen voor een opleiding of training van eigen keuze.

Meer informatie!

Regio’s en gemeenten stellen scholingsbudgetten beschikbaar om kansen op de arbeidsmarkt van de inwoners te vergroten. Regio’s en gemeenten die op dit moment scholingsbudgetten aanbieden:
 
Rotterdams scholingsfonds
Inwoners van de gemeente Rotterdam die zich willen omscholen, herscholen of bijscholen naar werk waar veel vraag naar is, kunnen voor maximaal 2.500 euro een beroep doen op het Rotterdams Scholingsfonds.

Meer Informatie!
 
Ontwikkelingsfonds Regio Zwolle
Bij jij woonachtig in de regio Zwolle dan heeft de gemeente een budget beschikbaar van maximaal 2500 euro per werknemer waarmee je tot maar liefst de helft van je opleiding kunt financieren.

Meer informatie!
 
Scholingscheque Regio Twente
Voor inwoners van de regio Twente is een cheque ter waarde van maximaal 2500 euro beschikbaar waarmee je tot maar liefst de helft van je opleiding kunt financieren.

Meer informatie! 
En nog meer informatie! 
 
Scholingsvoucher Regio Achterhoek
De regio Achterhoek stelt een scholingsvoucher beschikbaar van maximaal 2500 euro zodat Achterhoekers hun baankansen tot een kansrijk beroep kunnen vergroten.

Meer informatie!

Staat de sector waarin jij werkzaam bent hier niet bij met een scholingsfonds of ben jij niet woonachtig in genoemde gemeenten, check dan eens bij jouw werkgever (HR) of bij jouw gemeente wat de mogelijkheden zijn!

Nieuwsbrief

Referenties

Contact

Vragen? Bel direct naar (0)6 3019 2864 of stuur een mail