Het ontwikkeladviestraject van Marieke en haar coach SabineHet ontwikkeladviestraject van Marieke en haar coach Sabine

Ook Marieke wilde haar verhaal delen om anderen te inspireren. Het NL Leert Door Ontwikkeladvies kwam voor haar op het juiste moment en heeft haar geholpen bij het maken van keuzes in het vervolgen van haar loopbaan. Een prachtig verhaal wat ons helpt herinneren waarom wij in dit vak werkzaam zijn. 
 
Ineens stond ik stil. Zoals veel meer mensen waarschijnlijk in deze periode waarin een pandemie de wereld in de greep houdt. Ik kon niet meer naar mijn werk, sterker nog, zou ik ooit nog kunnen terugkomen naar die baan waar ik in de afgelopen 34 jaar zo leuk carrière had gemaakt? Waar ik zo van hield? Vliegen…kijken, reizen, andere culturen meemaken, verhalen horen en vertellen.
 
Ik stond stil, als een konijn dat op de weg in naderende koplampen staart. Wat moest ik? Nog erger, wat wilde ik? Ik ging zo twijfelen aan mezelf. En waar om mij heen de een na de ander een boek schreef, een yogaklas online of een kaarten actie tegen eenzaamheid startte, deed ik niks. Gewoon niks. Je bent 55 jaar en weet niet meer waar je kracht ligt. Je talent. Waar word je blij van? Waar krijg je energie van? En hoe maak ik mezelf nuttig in deze wereld? (want dat moest natuurlijk van mezelf)
 
Gelukkig wist ik op tijd mijn neergang naar een depressie te stoppen door mezelf aan te melden voor NL Leert Door Ontwikkeladvies. En gelukkig werd ik door Building Human Talent gekoppeld aan voor mij de juiste loopbaancoach, Sabine Baltussen. Na het maken van allerlei testen, wat kan je, waar liggen jouw interesses en hoe koppel je die twee aan elkaar, had ik een aantal sessies met Sabine. Al in het eerste gesprek wist Sabine de spijker op de kop te slaan. Het werd me duidelijk dat zij meer kan horen en zien dan dat je haar vertelt. Sabine wist woorden te geven aan mijn gevoel. Ze wist oplossingen te vinden voor mijn zoektocht. Zij wist opdrachten te geven waardoor ik zelf mijn ogen kon openen. Ik ontdekte zo wat Sabine al wel had gezien. Ik vond mijn ondergegraven oude liefde terug. En wat ik daar mee kan doen.
 
Ik zal nooit op de barricaden staan. Ik zal nooit een yogaklas of bedrijf opzetten. Ik zal nooit in de spotlights willen staan. En ook niet in die koplampen staren. Ik mag gewoon opzij springen. En lekker schrijven. In alle rust. En het is goed: Gelukkig mogen en kunnen zijn met wie je bent is gewoonweg stap nummer één. Stap twee was kijken naar welke activiteit daarbij past. Stap drie is erover lezen, cursussen vinden, oefenen en doen. En van dat doen werd ik nog blijer. En kwam ik weer bij de eerste stap uit: wees jezelf!
 
Ik ben heel erg blij dat ik Sabine mocht tegenkomen. Dat zij mij het goede duwtje gaf. Ik ben rustiger, gelukkiger. Dank je wel Sabine!

Marieke Vos
Senior purser KLM