JavaScript is not enabled in your browser.

Riet Harteveld

Riet Harteveld

Riet Harteveld

Trainer en coach

Sinds 2001 heb ik de bank-en verzekeringsbranche verruild voor het trainersvak. D.w.z. in eerste instantie heb ik zes jaar als externe trainer voor een grote verzekeringsmaatschappij gewerkt. Daar concludeerde ik dat kennis en kunde niet altijd hand in hand gaan. Ik heb mij daardoor steeds meer toegelegd op het verbeteren van gedrag en communicatie binnen samenwerkingsvormen. En als gecertificeerd DISC consultant gebruik ik graag en veel gedrags- en drijfverenanalyses als uitgangspunt om samenwerking binnen teams/organisaties te optimaliseren.

Trainer zijn is het leukste en mooiste vak wat er is. De uitdaging is om samen met de deelnemers naar een vooraf gesteld doel te werken. Hoe we dat doel bereiken laat ik vaak afhangen van dat wat er in de groep gebeurt. Respectvol oprecht, humor, afwisseling, inzet van trainingsacteurs en ook een Escaperoom kunnen onderdeel uitmaken van een training. Ook geef ik workshops over netwerken, feedback geven, communiceren en verkoopgesprekken.

Mijn motivatie voor verdere ontwikkeling en het volgen van een opleiding tot coach is ontstaan uit het feit dat na een training regelmatig deelnemers naar mij toe kwamen die even 'ergens' over wilden doorpraten. En dat bleek niet altijd over de inhoud van de training te gaan. Luisteren, vooral naar wat er niet gezegd wordt. De klant weer op weg helpen, de juiste afslag op het kruispunt laten ontdekken, toekomstperspectief bieden. Soms confronterend, altijd met de juiste intentie. Coachen doe ik bij voorkeur buiten, wandelend en na afloop een kop koffie of thee. En in deze tijd ook veel online.

Ik ben een verbinder, denk in oplossingen en uitdagingen.