Groepstraining mag weer, mits met afstand!Groepstraining mag weer, mits met afstand!

We weten dat 90% van onze communicatie non-verbaal is en het is wetenschappelijk aangetoond dat oogcontact essentieel is voor goede sociale interactie. Training en coaching via online tool als Zoom en MS Teams zijn in tijden van corona mooie alternatieven, maar kunnen persoonlijke ontmoetingen en leerervaringen niet vervangen. Mensen zijn sociale wezens en groeien en ontwikkelen in contact met anderen. De versoepeling van de coronamaatregelen leidt tot nieuwe mogelijkheden voor het organiseren van face-to-face groepsbijeenkomsten. Bijeenkomsten die medewerkers helpen zich weer vitaal en werkfit te voelen, de huidige situatie in perspectief te zien en samen met collega’s te bouwen aan vertrouwen in de toekomst.
 
Yes, vanaf 2 juni zijn er weer F2F-trainingen mogelijk! Wij staan dan ook in de startblokken om weer face-to-face aan de slag te gaan hoewel we natuurlijk ook online doorgaan. De veiligheid van deelnemers en trainers staat in onze F2F-trainingen voorop! Om die reden zullen wij ons aan het protocol ‘Veilig Trainen’ van de NOBTRA houden. Maar allereerst aan die van jullie organisatie want die is leidend! Building Human Talent stelt aan de gezondheid van jouw medewerkers de hoogste prioriteit.

We weten dat de coronacrisis leidt tot emotionele armoede en de zorg voor medewerkers heeft aandacht nodig om te voorkomen dat zij vroeg of laat klachten krijgen die leiden tot verzuim. Het bewaken van de factoren die bepalen of een medewerker wel of niet goed functioneert worden steeds belangrijker. Investeer in jouw medewerkers, juist of ook nu!

Building Human Talent biedt dienstverlening voor organisatie en medewerkers die volgens de richtlijnen van het RIVM ingezet kan worden om staande te blijven nu en ook straks! In samenwerking met partners hieronder een greep uit ons aanbod!

Er zijn helaas geen wondermiddelen, wel zijn er diverse goede aanpakken die tot effectief bewezen successen leiden. Binnen Building Human Talent is een van die goede aanpakken het bewezen effectieve programma Vitaal Vakmanschap wat door TNO is ontwikkeld en wat wij als partner van TNO in de markt mogen zetten.

Starten met het programma kan ook nu of juist nu! Deelname aan werksessies kan met online bijeenkomsten. Afname van de diagnosemeting is digitaal! Wil jij dat jouw medewerkers werkfit (duurzaam inzetbaar) zijn en dat ook blijven? Dan is dit misschien juist de tijd hen te laten weten dat ze gewaardeerd worden door te starten met een programma waarmee je de medewerker aan het stuur zet van zijn eigen inzetbaarheid. 

Meer informatie!Hoe fijn is het om juist nu te kunnen starten met een begeleidingstraject waarbij je gehoord wordt en praktische handvatten krijgt waar je meteen iets mee kunt doen? Building Human Talent en School tegen Schelden hebben de handen ineengeslagen en bieden steun om staande te blijven nu en ook straks! Onze trainers/coaches staan jouw organisatie en jouw medewerkers graag bij in deze ingewikkelde tijd!


Tijdens en natuurlijk ook na de coronacrisis  bieden wij opvang aan medewerkers die het nodig hebben te luchten, even huilen, even je niet groot te hoeven houden. Het is fijn en helpend om je verhaal te kunnen doen zodat je daarna weer verder kan.
 
Hoe dan? We bieden een luisterend oor, leven mee en vragen naar de huidige (stress)situatie en privé situatie. We vertellen dat emoties en reacties die iemand niet van zichzelf herkent heel normaal zijn in een abnormale situatie. Je ei kwijt, emoties delen? Het is fijn en helpend om je verhaal te kunnen doen zodat je daarna weer verder kunt.
 
Tegelijkertijd kunnen we letten op blijvende verschijnselen door PTSS en op tijd doorverwijzen naar professionele hulpverleners in of buiten de eigen organisatie.
 
Doel van deze gesprekken:
 • Medewerkers kunnen hun verhaal kwijt waardoor er ‘meer lucht’ en ontspanning ontstaat.
 • Medewerkers kunnen weer verder werken (tenzij er te veel stressverschijnselen zijn).
 • Medewerkers blijven nu en ook straks aan boord en lopen minder risico op uitval en ziekteverzuim.
Kosten
Op aanvraag!Soms is er meer nodig dan een luisterend oor omdat er sprake is van dreigende uitval ten gevolge van stress. Begeleiding van medewerkers met chronische stressklachten door een gecertificeerde stresscoach van Building Human Talent is gericht op voorkomen van uitval (preventieve trajecten), verkorten van uitval en uiteindelijk blijvend herstel op basis van de CSR-methode.
 
‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.De CSR-Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche.
 
De aanpak is praktisch, direct en resultaatgericht. Allereerst worden de klachten in kaart gebracht door zowel fysiek als mentaal te meten. Vervolgens gaan we ervoor zorgen dat herstel plaatst vindt, zowel lichamelijk, mentaal als op gedragsniveau. Belangrijk onderdeel van de coaching is zelfinzicht en zelfmanagement.
 
Resultaat van deze gesprekken
Men voelt zich begrepen, stopt met het roofbouwproces en leert wat er nodig is om duurzaam te herstellen. We ondersteunen en begeleiden zodat iemand in het werkproces kan blijven of op korte termijn weer kan hervatten.

Kosten
Een oriënterend gesprek is altijd, dus nu ook, gratis! Op basis van inschatting van de individuele behoeften wordt een offerte gemaakt voor het vervolgtraject!Op grond van HR Trendonderzoek (bron Performa HR: 38% van de respondenten) blijkt dat medewerkers kampen met een hogere werkdruk, en minder productief zijn. Veel mensen moeten opeens thuiswerken en digitaal contact met collega’s houden terwijl het gezin ook aandacht vraagt. Dit vraagt een omslag die niet direct gemaakt is.  

 
Teams kunnen hierdoor overbelast raken. Het is dan fijn om een moment in de week elkaar allemaal tegelijk te kunnen spreken over het welzijn van jezelf en je collega’s. Het gaat niet over het werk en hoe dit zo goed mogelijk te regelen, het gaat wel over het welzijn van het individu en het welzijn van het team totaal.
 
Deze gesprekken faciliteren wij via Zoom of Microsoft Teams en wanneer het weer mogelijk is het liefst natuurlijk live. Onze rol is faciliterend. We zorgen ervoor dat iedereen aan bod komt, dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat er ook na de (online) sessie op elkaar gelet blijft worden. We spreken en zien elkaar zo vaak als het team wil, als nodig is en als haalbaar is. Alles in overleg.
 
Doel van deze gesprekken:
 • Teams horen en ‘zien’ elkaar (online) en krijgen weer meer feeling en begrip met en voor elkaar.
 • Teamleden kunnen elkaar na een teamsessie beter ondersteunen, voorzien van tips en/of (fysieke) hulp in het werk.
 • Organisatie houdt de teams aan boord in plaats van uitval door ziekteverzuim.
Kosten
Op aanvraag!Voor al die medewerkers die het lastig vinden een modus te vinden en die de grip op hun werk moeten herstellen kan onze online werkplekbegeleiding uitkomst bieden!
 
Scholen dicht, restaurants gesloten, medewerkers werken zoveel mogelijk thuis. De normale gang van zaken is weg. Met dezelfde mensen tussen dezelfde muren met dezelfde schilderijen. Uit de ramen kijken naar een onveranderlijk uitzicht. De dagen lijken op elkaar. De dynamische dag op het werk is voor deze medewerkers verdwenen. Dit lijkt allemaal geweldig en voor sommigen is dat ook zo, echter niet voor iedereen!   
 
Voor iedereen die zich nu verveelt: dat is goed voor je hersenen. Af en toe prikkelloos niksen geeft de hersenen rust en biedt ruimte voor onverwachte nieuwe ideeen. Voor diegene die vanwege de huidige situatie of de omstandigheden die daardoor ontstaan, denk aan een verstoorde werk-privé balans, te maken krijgen met het verlies van grip/focus op het werk kan online werkplekbegeleiding uitkomst bieden. Het aanbieden van individuele begeleiding op het gebied van timemanagement en werkplekorganisatie helpt de grip/focus op werk en daarmee de productiviteit te verhogen en de ervaren stress te verlagen.
 
Resultaten van deze gesprekken
 • Handvatten over hoe productief ‘thuis te werken’.
 • Omgaan met huidige situatie en ervaren stress.
 • Meer ontspanning en tevredenheid, wat leidt tot minder ziekteverzuim.
Kosten
Een oriënterend gesprek is altijd, dus nu ook, gratis! Op basis van inschatting van de individuele behoeften wordt een offerte gemaakt voor het vervolgtraject!

Neem contact op voor meer informatie! Deze bijeenkomsten zijn specifiek voor leidinggevenden, HR-professionals en andere functionarissen die zich bezighouden met ‘opvang van medewerkers’.

 
De bijeenkomsten vinden plaats via Zoom of Microsoft Teams en zijn interactief in die zin dat er verschillende werkvormen door de trainers worden geïntroduceerd. Voor de bijeenkomst mailen we de onderwerpen en het is handig als je het opvangprotocol van jouw organisatie vooraf aan de bijeenkomst opzoekt en doorneemt.
 
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
 • Verschillen normale, nare, ingrijpende en traumatische gebeurtenis.
 • Hoe werkt de normale verwerking?
 • Hoe werkt de verstoorde verwerking?
 • Hoe herken je een PTSS?
 • Tips voor het doen van de opvanggesprekken ‘do’s and dont’s’.
 • Hoe werkt de opvangprocedure binnen jouw organisatie?
Het doel van deze training is om medewerkers aan het werk te houden, doordat je als leidinggevende in staat bent te signaleren en medewerkers op het juiste moment de juiste aandacht kan geven.
 
De bijeenkomsten vinden plaats via Zoom of Microsoft Teams en duren ca. 2 ½ uur. Er kunnen maximaal 12 mensen tegelijk deelnemen. De training is als ‘open inschrijving’ te volgen. Bij 6 deelnemers wordt een datum geprikt!

Aanmelden of meer informatie?

Kosten
€ 99, - per persoon. 

Voor organisaties wordt het programma op maat gemaakt!

Na het volgen van de online bijeenkomst bestaat de mogelijkheid om een fysiek dagdeel met acteur te volgen, zodra het weer kan!
 
Het programma bestaat uit:
 • Korte samenvatting theorie en delen van ervaringen.
 • Structuur van het opvanggesprek.
 • Oefenen van opvanggesprekken met trainingsacteur en divers gedrag van medewerkers (meewerkend en opgelucht, weerstand, verdriet, ontkennend, etc.).
 • Oefenen van eigen casuïstiek.
Bijeenkomsten van een dagdeel worden zodra het weer mogelijk is op een nader te bepalen datum, tijdstip en locatie gepland. Bij ‘open inschrijvingen’ is de locatie in Den Haag. Wij verwachten dat het straks binnen de richtlijnen van het RIVM mogelijk is met groepen van maximaal 6 deelnemers (afhankelijk van locatiegrootte) te kunnen werken.

Kosten
Op aanvraag!Werk jij als leidinggevende in het MKB, geef je leiding aan een team en wil je dat graag goed doen? Werk je vanwege de crisis vanuit huis en is ruimte ontstaan om juist nu te investeren in je eigen ontwikkeling? Wil je jouw effectiviteit als leidinggevende vergroten en samen met en van collega’s in andere MKB-organisaties leren?  Building Human Talent en Kijk op Zaken bieden een effectieve training aan van 10 wekelijkse online bijeenkomsten start medio mei en afsluiting voor de zomervakanties!

Investeer in jezelf én in jouw team!
Coaching van leidinggevenden is effectief, maar kostbaar. Daarom bieden wij een betaalbare en praktijkgerichte training aan voor ondernemers en leidinggevenden in het MKB die zich beseffen dat werkfitheid oftewel duurzame inzetbaarheid niet iets is van nu maar ook van de toekomst! De training vindt plaats in kleine groepen en je wordt begeleid door twee ervaren MKB-ondernemers vanuit hun professie van trainer/coach.
 
Het programma bestaat uit de volgende modulen:
 • Basismodule leiderschap
 • Introductiemodule duurzame inzetbaarheid
 • Module zelfinzicht
 • Module psychologische veiligheid
 • Module communicatie
Naast de wekelijkse (online) bijeenkomsten is er een minimale huiswerkbelasting en wordt iedere deelnemer individueel gecoacht.
 
Wat mag je verwachten?
 • Intensieve begeleiding door ervaren trainers/coaches.
 • Acht bijeenkomsten (2 uur) en twee bijeenkomsten (4 uur) op dinsdagochtenden.
 • Start medio mei (onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen starten we op 12 mei).
 • Bijeenkomsten via de online meetingtool Zoom.
 • Relevante en gemakkelijk leesbare documentatie om het geleerde later nog eens terug te zoeken.
 • Het boekje fluitend leidinggeven.
 • Jouw persoonlijke profiel m.b.t. werk en leiderschapsstijl (octogram).
 • Er kunnen maximaal 12 mensen tegelijk deelnemen. De training is als ‘open inschrijving’ te volgen. Bij 6 deelnemers gaan we van start! 
Kosten
De training kost € 1.475, -  per persoon (ex btw).

Aanmelden of meer informatie?
 
Voor organisaties wordt het programma op maat gemaakt!

Ondersteuning van organisaties op het gebied van HR-dienstverlening kan ook nu of juist nu! Op basis van de specifieke wens van een organisatie, bijvoorbeeld het herschrijven van competentieprofielen, het ontwikkelen van een POP-formulier, etc. stellen wij maatwerk een offerte op.
 
Consultancy activiteiten
 • Advies op het gebied van onderlinge samenwerking, communicatie van medewerkers.
 • Advies op het gebied van verspillingsreductie bij inzet op duurzame inzetbaarheid.
 • In kaart brengen van de uitgangspositie van organisaties bij implementatie van duurzaam inzetbaarheidsbeleid.
 • Advies op het gebied van het inrichten van de organisatie, strategie en cultuur gerelateerde zaken.
 • Interviews houden en uitwerken ten behoeve van diverse analyses of het verkrijgen van input HR-inrichting.
Ondersteuning op het gebied van HR
 • Het houden en uitwerken van functionerings- en beoordelingsgesprekken.
 • Het opstellen van functie of rolprofielen, van formulieren ten behoeve van functioneren en beoordelen.
 • Het (her)schrijven van andere HR-documenten (zoals personeelshandboeken etc.).
Instrumenten
Building Human Talent heeft diverse door TNO ontwikkelde en gevalideerde instrumenten die wij ondersteunend in kunnen zetten bij verschillende klantvragen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten-baten tool duurzame inzetbaarheid en een bedrijfs- en organisatiescan.

Kosten
Op aanvraag!

Neem contact op voor meer informatie!