Matthijs Kruk

Ryanne Roozendaal

Matthijs Kruk

Psycholoog NIP en geaccrediteerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN, trainer en coach

Na mijn studie psychologie heb ik de postacademische opleiding tot PraktijkSportpsycholoog gevolgd. Sindsdien werk ik als freelance prestatiepsycholoog in de sportwereld, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg.

Mijn diepgaande interesse ligt in hoe mensen zich gedragen in voor hen bijzondere en onvoorziene situaties. Het heeft mij altijd gefascineerd hoe gedrag kan veranderen wanneer onder druk een bepaalde prestatie wordt verwacht, en uiteraard hoe je dat gedrag dan zou kunnen beïnvloeden.
Een goed voorbeeld hiervan is de sport; in hoeverre kun je jezelf trainen om de kans op de gewenste prestatie (onder druk) zo groot mogelijk te maken? Ik begeleid sporters middels persoonlijkheidsonderzoek, training en coaching richting het voor hen wenselijke resultaat.

Naast de sport zet ik mijn expertise in voor organisaties in het bedrijfsleven. De focus ligt dan niet alleen op het kunnen voorspellen hoe men zich gedraagt en presteert onder een bepaalde vorm van druk, maar ook op de verandering die een organisatie of management dient door te voeren om de gewenste gedragsverandering van medewerkers te faciliteren.