Programma Leidinggeven aan inzetbaarheid

Coachend leidinggeven


Leidinggevenden spelen een cruciale rol bij de verduurzaming van de inzetbaarheid van medewerkers. Coachend leiderschap haalt het beste uit uw medewerkers!
 
Coachend leiderschap leer je door te doen en ervaren. Op die manier ontwikkelt iedere leidinggevende een eigen coaching stijl. In dit programma wisselen we theorie steeds af met actieve oefeningen met praktijksituaties, waarbij een trainingsacteur wordt ingezet. De interactie wordt geanalyseerd en de leidinggevenden ontvangen constructieve feedback aan de hand van gespreks- en communicatiemodellen. Het doel is vaardigheden, kennis en zelfinzicht vergroten in o.a.:
 

  • Hoe bied ik vertrouwen en veiligheid aan mijn medewerkers?
  • Hoe voer ik een lastig gesprek met een medewerker met aandacht voor proces en relatie?
  • Hoe differentieer ik tussen medewerkers qua aansturing? Welke voorbeeldfunctie moet ik zelf vervullen?
  • Hoe bied ik vertrouwen en veiligheid aan mijn medewerkers?
  • Hoe voer ik gesprekken die gericht zijn op het echt maken van outputafspraken met betrekking tot duurzame inzetbaarheid?

Training en programma:
Het programma bestaat uit zes dagen, verdeeld over een jaar. Iedere twee maanden vindt er een opleidingsdag plaats. Vanaf de eerste dag werkt de deelnemende leidinggevende intensief aan zichzelf, aan zijn coachende vaardigheden en aan de teamvorming. Na dag twee, vier en zes zal een individueel coachgesprek plaatsvinden. Deze individuele gesprekken sluiten aan bij de persoonlijke leerdoelen en zijn gericht op inzicht in en reflectie op het eigen functioneren.
Het doel is vooral de integratie en borging van het geleerde door aanpassing van de bovenliggende waarden en normen. Dit voorkomt dat de leidinggevende niet verder komt dan een kunstje. Hij wordt voortdurend uitgedaagd zijn grenzen te verleggen, anders te kijken, gevestigde paden los te laten en (veranderings-)processen stimulerend in te richten.
 
Het programma 'Leidinggeven aan inzetbaarheid' is passend voor direct leidinggevenden op diverse niveaus in organisaties.

screenshot


Video


Uitgelicht